fbpx

Njega tijela

Masaža Sarajevo 1

Masaža je neophodna svakom tijelu da bi opustila mišiće, povećala dotok kiseonika u tijelu, oslobodila tijelo od toksina i ublažila bol i napetost. Masaža mora biti ugodna, a terapeut prilagođava jačinu pritiska prema potrebama i senzibilnosti klijenta. Masaža poboljšava cirkulaciju, detoksikaciju i relaksaciju cijelog tijela.

Masaža Sarajevo 2
Relax masaža Sarajevo

Relax masaža

Znak da vaše tijelo svakodnevno prolazi kroz stres jeste napetost mišića. Vrši se pritisak na velike mišićne grupe što može dovesti do rizika po vaše zdravlje. Relax masaža donosi osjećaj opuštenosti i pruža vašem tijelu pažnju i njegu koje itekako zaslužuje. Blagi i prijatni pokreti pospješuju protok energije te ne djeluju samo na tijelo nego i na um. Ovaj tretman se odnosi na cijelo tijelo.

Parcijalna relax masaža Sarajevo

Parcijalna relax masaža

Parcijalna masaža je usmjerena na određeni dio tijela, klijent odlučuje koji dio tijela želi da masira, leđa, ramena, vrat, ili noge i ruke, ovisnosti o svojim potrebama i željama. Relax masaža donosi osjećaj opuštenosti i pruža vašem tijelu pažnju i njegu koje itekako zaslužuje.
Anticelulitna masaža Sarajevo

Anticelulitna masaža

Uslijed nakupljanja masnoće i toksina, na tijelu se stvaraju nabori (celulit) koji su jedan od najvećih neprijatelja na putu ka savršenom izgledu tijela. Anticelulitna masaža garantovano najunčinkovitije uklanja celulit i pospješuje cirkulaciju i prokrvljenost. Ovaj tretman je pogodan za bilo koji stadij celulita, a za vidljive rezultate potrebno je minimalno 10 tretmana.

Piling tijela (Piling masaža) Sarajevo

Piling tijela (Piling masaža)

Piling je postupak uklanjanja mrtvih ćelija kože koji za rezultat ima vidljivo mekanu i glatku kožu. Razlog zbog kojeg je ovaj tretman bitan jeste što se nakon uklanjanja površinskog mrtvog sloja koži daje mogućnost da apsorbira sve učinkovite sastojke preparate za hidrataciju koji se kasnije nanose.
Masaža čokoladom Sarajevo

Masaža čokoladom

Čokolada sadrži jako mnogo antioksidanata te naučno dokazano pozitivno utiče na uklanjanje stresa. Tretman masaže čokoladom opušta i popravlja raspoloženje. Tretman počinje pilingom a zatim se nježnim stimulirajućim pokretima nanosi maska od čokolade koja svojim neodoljivim mirisom budi čula i utiče na dobrobit organizma. Efekti su vidljivi odmah nakon masaže a osjećaj da ste pružili sebi ovaj kraljevski tretman je neprocjenjiv.
Aromaterapija tijela Sarajevo

Aromaterapija tijela

Aromaterapija tijela je učinkovit tretman ne samo za tijelo nego i za um. Mirisna eterična ulja u kombinaciji sa pokretima naših terapeuta djeluju blagotvorno na cjelokupno stanje organizma. Na ovaj način se rješavaju problemi kao što je bol i napetost u mišićima, a ovaj tretman se koristi i kao prevencija nastanka takvih problema.
Sportska masaža Sarajevo

Sportska masaža

Bilo da se profesionalno ili rekreativno bavite sportom, ova masaža će imati niz koristi za vas, kako fizičkih tako i psihičkih. Ovim procesom se iz tijela uklanjaju toksini i mliječna kiselina što omogućava tijelu da se što brže oporavi od povreda ili napetosti mišića. Ova masaža je odličan dodatak klasičnom sportskom istezanju jer dopire do bitnih tkiva u tijelu.
Medicinska masaža Sarajevo

Medicinska masaža

Ovo je tretman koji se izvodi pažljivim pokretima ruku u skladu sa različitim tjelesnim tkivima. Cilj ove masaže je prvenstveno pozitivno djelovanje na cirkulaciju krvi u tijelu. Bitno je napomenuti da se ova masaža prilagođava problemu koji ima osoba koja se javila za tretman, te se nalaze najučinkovitiji načini za rješavanje tog problema.
Četveroručna masaža Sarajevo

Četveroručna masaža

Masaža cijelog tijela podrazumijeva masažu esencijalnim uljima uključujući dva terapeuta. Stimulirajući okreti djeluju blagotvorno na cijelo tijelo a kombinacija tehnika ostavljaju snažniji efekat nego što je to u slučaju klasične masaže.
Refleksologija (masaža) stopala Sarajevo

Refleksologija (masaža) stopala

U stopalima se nalazi mnogo tačaka koje utiču na ravnotežu u organizmu. Pokretima i stimulacijom tih tačaka poboljšava se protok energije u tijelu i utiče se prvenstveno na probleme sa probavom i bubrezima a ovaj tretman je naročito učinkovit kod hormonalnih poremećaja.
Refleksologija (masaža) ruku Sarajevo

Refleksologija (masaža) ruku

Pritiskom na određeno mjesto na dlanu i prstima možete ublažiti bol koja Vas muči. Određene tačke na dlanu i prstima su povezane sa određenim dijelovima u tijelu koje uzrokuju bol. Potrebno je samo znati gdje i koliko pritisnuti. Dakle, stimulacijom određenih tačaka, tj. akupresurom mogu da se uklone različite tegobe i blokade i pravilnom protoku životne energije. Nervni završeci koji se nalaze na dlanovima i prstima, prenose informacije duž kičmene moždine do mozga i zatim do pojedinih dijelova tijela.

Kozmeticki salon Sanja

Naručite se
Dostupni za Vas 24 sata dnevno

Instagram Masaže Sarajevo
Vizitke Masaža Sarajevo
Facebook Masaže Sarajevo